Jestem w raju na ziemi. Otaczająca mnie zieleń, śpiew ptaków i słońce sprawiają, że czerpię z pobytu we włoskiej agroturystyce więcej niż tylko żywieniową wiedzę. Wspaniali ludzie których tu poznałam dają mi motywację do działania. Każdego dnia zgłębiam tajniki tutejszej kuchni, w zdrowszej, pełnej smaku i ekologicznej wersji. Dotychczas poznałam duszę prawdziwego chleba na domowym zakwasie, kompozycji warzyw otulonych w puszystym cieście frittaty oraz ogrom przepisów na ciasta z wykorzystaniem ogródkowych owoców. Co jeszcze? Razem z Greczynkąprodukującą miody i włoską fotografkąuwieczniłyśmy na cudownych zdjęciach naszą pracę nad przepisem na tradycyjne risotto, urozmaicone w oszołamiający w smaku grecki miód.
Buongiorno! Bardzo przepraszam za długą nieobecność. Niestety nie miałam czasu przygotowywać postów z powodu sesji i zamętu przed planowaną podróżą . Wyjechałam na dwumiesięczny staż na Włoską farmę ekologiczną i serdecznie was z niej pozdrawiam! Mam nadzieję, że zdobędę tu wiele umiejętności i nowych doświadczeń związanych z gotowaniem, przetwórstwem i wieloma innymi rzeczami. Wszystko czego używają w tutejszej kuchni jest organiczne, wyhodowane i zebrane naszymi rękami, więc przepisy które przywiozę będą przepełnione zdrowiem, smakiem i słońcem! W drugiej połowie września pojawi się ich cała masa. Póki co mam nadzieję, że będę mogła na bierząco informować was o postępach :) Teraz lecę pomagać przy pieczeniu chleba!