czwartek, 25 maja 2017

Pasta z zielonego groszku

Wspominałam już, że moje studia są niesamowicie inspirujące? Zapewne tak... Ten przepis narodził się na kampusowym grillu w towarzystwie przyszłych dietetyków i żywieniowców. Pogoda dopisuje takim wydarzeniom, a z moich ust nie znika uśmiech, tym szerszy, im mniej chmur na niebie.


Od lat moim moją ulubioną pastą kanapkową był humus KLIK!. Jednakże pierwsza łyżeczka tego zielonego kremu sprawiła, że narodził się równy jemu przeciwnik! Obłędnie kremowa i delikatna, idealna do wafli, kanapek, a nawet sama w sobie... Idealna !

Składniki:
-puszka zielonego groszku
-śmietankowy serek kanapkowy (ok. 40g),
patrzcie na skład!
-łyżeczka drożdży nieaktywnych (zapewniają serowy posmak)                                                          -sól, pieprz, oregano, czosnek granulowany, szczypta chili
Wykonanie:
Chyba nigdy nie było krótsze, bo prościej się nie da!:
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Gotowe!


ok. 95 kcal/100g. Smacznego!