Spokojny weekend bez żadnych planów i obowiązków nie trafia się często. Dlatego gdy nastąpi, staram się czerpać z niego garściami. Jest to równoznaczne z wizytą na siłowni i całodniowym czytaniem książek... Dodatkowy uśmiech na mojej twarzy przywołuje nagły skok odwiedzin mojego bloga. Bardzo cieszy mnie, że interesujecie się moimi daniami!
Składniki:
-ok.100g wędzonego łososia
-paczka świeżego szpinaku
-1/4 cebuli
-ząbek czosnku
-ok. 100g ugotowanej ciecierzycy
-duża łyżka ricotty
-przyprawy: granulowany czosnek, sól, pieprz, majeranek, oregano, słodka papryka
-do łososia: koperek i sok z cytryny
Wykonanie:
Na patelni podsmażamy czosnek i cebulkę. Dorzucamy opłukany szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy ok. 5 min. W miseczce mieszamy cieciorkę z ricottą i przyprawami. Do szpinaku dodajemy kawałki łososia posypanego wcześniej koperkiem i skropionego sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Teraz przekładamy na patelnię ciecierzycę. Podgrzewamy jeszcze chwilkę by całe danie przeszło przyjemnym ciepłem. Gotowe !
Porcja zawiera ok. 421 kcal.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz